Behandelingen

Behandelingen

Als praktijk beschikken we over veel ervaring en daardoor kunnen we veel problemen behandelen. Daarbij maken we gebruik van verschillende behandeltechnieken. Je kan hierbij denken aan Cognitieve Gedragstherapie (CGT), wat veel wordt gebruikt bij angsten, fobieën of somberheid. Maar ook aan EMDR voor trauma's of systeemtherapie voor gezinnen waarin het niet lekker loopt. Hieronder kun je verder lezen over het soort klachten dat wij kunnen behandelen, de methoden die we daarvoor gebruiken en ook wie we wel en niet kunnen behandelen.

Voor wie

Bij Praktijk Zonneschijn zien wij mensen van alle leeftijden, zowel kinderen, jongeren als volwassenen, met verschillende soorten problemen. Het kan zijn dat je vaak boos, verdrietig of bang bent. Of dat je moeite hebt om je te concentreren of vrienden te maken. Of dat je iets heel naars heb meegemaakt. In het intake gesprek zullen we samen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Psychische klachten

Wij behandelen verschillende psychische klachten of ziektebeelden. We hebben de meest voorkomende beelden hieronder gedetailleerder uitgelegd.

Behandelmethoden

Bij de behandeling maken we gebruik van verschillende methoden. Voor stemmingsproblemen en angsten maken we vaak gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) of van EMDR. Daarnaast hebben we ook ruime ervaring met systeemtherapie en hypnose. Wil je meer weten over deze behandelmethoden, klik dan hieronder op een van de methoden. De onderstaande lijst is zeker niet volledig. Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandelingen, waar wij aan deelnemen en ons in scholen. Als je opzoek bent naar een specifieke methode neem dan alsjeblieft contact met ons op.