Cursussen

De cursussen die wij op dit moment geven zijn:

  • ADHD psycho-educatiegroep voor ouders van kinderen met ADHD; hierin wordt uitleg gegeven over wat ADHD is, hoe dit in de hersenen werkt, wat de oorzaken van ADHD zijn en tips hoe je je kind het beste kan begeleiden.
  • ADHD psycho-educatiegroep voor kinderen met ADHD (8-12 jaar); hierin wordt uitleg gegeven over ADHD, maar ook worden en tips en trucs geoefend om de kinderen te leren beter om te gaan met hun ADHD.
  • ADHD psycho-educatiegroep voor pubers met ADHD (12-16 jaar); ook in deze groep wordt uitleg gegeven over ADHD. Daarnaast is het een lotgenoten groep waarin de kinderen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en er worden ook hier tips/trucs gegeven hoe pubers in hun levensfase beter met hun ADHD kunnen omgaan.
  • ASS psycho-educatiegroep voor ouders van kinderen met ASS; hierin wordt uitleg gegeven over wat ASS is, hoe dit in de hersenen werkt, wat de oorzaken van ASS zijn en tips hoe je je kind het beste kan begeleiden.
  • ASS psycho-educatiegroep voor kinderen met ASS (8-12 jaar); hierin wordt uitleg gegeven over ASS, maar ook worden en tips en trucs geoefend om de kinderen te leren beter om te gaan met hun ASS.
  • ASS psycho-educatiegroep voor pubers met ASS (12-16 jaar); ook in deze groep wordt uitleg gegeven over ASS. Daarnaast is het een lotgenoten groep waarin de kinderen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en er worden ook hier tips/trucs gegeven hoe pubers in hun levensfase beter met hun ASS kunnen omgaan.
  • Positief opvoeden; groep voor ouders waarin theorie├źn worden uitgelegd over het nut van positief opvoeden en waarin daarnaast aandacht wordt besteed aan hoe je dit in het dagelijks leven kan toepassen.

Wanneer de groepen starten is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen. In overleg met uw therapeut kan bekeken worden of een van deze groepen voor u geschikt is en wanneer de verwachtte startdatum zal zijn.

Mocht je vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.