Kosten

De kosten in de GGZ worden niet altijd vergoed. Lees verder om te kijken wat voor jou van toepassing is. mocht je er niet uit komen of als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.

Kind & Jeugd Basis GGZ

Wij hebben een contract in de regio’s IJmond, Zuid-kennemerland en de Haarlemmermeer. Hieronder vallen de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en de gemeenten die vallen onder de Haarlemmermeer. Dit contract geldt voor de generalistische basis GGZ. Dit zijn vaak relatief kortdurende behandelingen. Om de kosten voor deze behandeling vergoed te krijgen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig, die niet ouder is dan 6 maanden. Daarna wordt de behandeling vergoed.

Onderzoek

Naast de Basis GGZ doen wij ook onderzoek, het onderzoek wordt niet altijd vergoed. De kosten zijn:

  • Intelligentie onderzoek, met rapportage en advies gesprek € 550,00
  • Sociaal emotioneel onderzoek € 100,00 / uur

 

Volwassenzorg (18+)

De kosten van een behandeling bij Praktijk Zonneschijn worden gedeeltelijk vergoed. Of en hoeveel van de kosten vergoed wordt is afhankelijk van de soort behandeling en je verzekering. Op voorhand is het niet altijd te zeggen of je recht hebt op een vergoeding. Wij denken graag met je mee, maar raden je ook aan om contact op te nemen met je verzekering. Alleen de verzekering kan uitsluitsel geven over de vergoedingen. Wij zullen proberen zo goed mogelijk aan te geven hoe de kosten geregeld zijn. De kosten voor niet vergoede zorg zijn € 100,00 / uur.

Partner-relatietherapie
Partner-relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar sommige aanvullende verzekeringen vergoeden wel een deel van de kosten. Je krijgt van ons, aan het einde van iedere maand, een factuur die je aan ons moet voldoen. Vervolgens kan je de factuur indienen bij je zorgverzekering. De kosten zijn € 100,00 / uur.

 

Mocht je vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.