Kosten

De kosten in de GGZ worden niet altijd vergoed. Lees verder om te kijken wat voor jou van toepassing is. mocht je er niet uit komen of als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op.

Kind & Jeugd Basis GGZ

Wij hebben een contract in de regio’s IJmond, Zuid-kennemerland en de Haarlemmermeer. Hieronder vallen de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en de gemeenten die vallen onder de Haarlemmermeer. Dit contract geldt voor de generalistische basis GGZ. Dit zijn vaak relatief kortdurende behandelingen. Om de kosten voor deze behandeling vergoed te krijgen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig, die niet ouder is dan 6 maanden. Daarna wordt de behandeling vergoed.

Uiteraard is het ook mogelijk behandeling bij onze praktijk voor jouw kind te starten op particuliere basis, wanneer je in een niet-gecontracteerde gemeente woont of niet wil dat er bij de gemeente bekend is dat jouw kind in zorg is. Hiervoor geldt een tarief van 100 euro per uur.

Volwassenzorg (18+)

De kosten van een volwassen behandeling bij Praktijk Zonneschijn worden niet vergoed aangezien wij geen contracten hebben met de zorgverzekeraars. Ook partner-relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.
De kosten voor niet vergoede zorg zijn € 100,00 per uur. De kosten voor de behandelsessies worden aan het einde van de maand in rekening gebracht.

 

Mocht je vragen hebben of meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op.