Aimée van de Weijer-Drontmann

Mijn naam is Aimée van de Weijer-Drontmann, ik ben GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Daarnaast ben ik getrouwd en heb ik twee dochtertjes.

In onze praktijk werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders. Ik heb veel ervaring met zowel diagnostiek als behandeling, bij problematiek op het gebied van ADHD, autisme, angsten, dwang, trauma, stemming en gedragsproblemen. Behandelmethoden die ik vaak gebruik zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie en oudermediatie.

In mijn behandelingen staat positiviteit voorop en ga ik altijd transparant en hulpvraaggericht te werk. Daarnaast ben ik van mening dat iedereen uniek is, waardoor ik probeer de behandeling zo passend mogelijk te maken en hiermee zo veel mogelijk aan te sluiten bij iemands karakter en voorkeuren. Ik vind het ook belangrijk om de krachten en kwaliteiten van kinderen, jongeren en hun ouders te zien. En deze in te zetten in de behandeling, om daarmee een positieve groei en ontwikkeling te bewerkstellingen waardoor het functioneren in het dagelijks leven verbetert en een kind/jongere weer vrolijk en gelukkig door het leven kan gaan. De veerkracht en kracht van kinderen en jongeren blijft mij intrigeren. Met een zetje in de juiste richting kunnen zij weer het juiste pad gaan volgen en ervaren ze dat er na regen altijd zonneschijn komt!